top of page

Septemberweekend

We zijn voor dit allergAAfste weekendje helemaal afgereisd naar het verre Groningen! Op vrijdag avond verzamelden we allemaal om 19.15 uur op Tilburg Centraal om aan het avontuur te beginnen. De treinborrel ging al snel van start. Toen we aan het laatste stukje van de lange reis begonnen (na de overstap op Zwolle centraal waar we met z’n alle even soepel een sprintje trokken om de trein te halen) waren de zakken chips al leeg evenals bijna alle dozen wijn die waren meegenomen voor het weekend. Zonder problemen en al lichtelijk aangeschoten kwamen we een dik uur later aan op bestemming.

We verbleven in een jongeren hotel midden in het centrum van Groningen. We dropten onze spullen op de kamer en kleedden ons snel om, om ons vervolgens met heel veel goede zin lopend richting het uitgaansdeel van de stad te verplaatsen. De kroegentocht kon beginnen!

We begonnen in de kroeg: ‘De drie gezusters’. Na wat biertjes besloten we verder te gaan naar de volgende kroeg. De commissie had al wat leuke barretjes/ clubs uitgekozen en dus liepen we allemaal achter reisleider Lydia (die haar Google Maps in haar hand hield) aan. We zijn langs 4 of 5 verschillende kroegen geweest waarvan we de namen al niet meer kunnen herinneren. De mooie avond is goed afgesloten in de ‘Kiwi’-club ?? waar het leek alsof heel pauper Groningen zich had verzameld om massaal aan de ballonnen te hangen. Wat een avond hebben we gehad zeg. De rekening van Stef heeft er wel onder geleden –zij was 120 euro lichter- en kwam daarnaast ook nog zonder pinpas en mét een kapotte telefoon thuis. Gelukkig kon ze er zelf hard om lachen.

Na een paar uurtjes slaap zaten de meeste AAtjes al weer voor tien uur aan het ontbijt in het hotel. Een aantal besloten alvast rond een uur of elf Groningen te gaan ontdekken (bv het katten café!) terwijl een paar achter bleven in het hotel om o.a. de verloren pinpas van Stef (die van haar vader bleek te zijn) te blokkeren en haar telefoon met een stofzuiger te maken. Redder Lys vond ergens in een kast een stinkende stofzuiger die ze op de telefoon zette en het werkte nog ook. De telefoon was weer gemaakt!

In het centrum zijn groepjes meiden uitgebreid gaan lunchen en daarnaast eens goed gaan shoppen. Tahnee kwam met tassen terug die goed waren om een volledige kledingkast mee te vullen. Ook andere hadden allemaal leuke nieuwe dingen gekocht in het centrum van Groningen.

Vervolgens verzamelden we weer om 15.00 uur op de grote markt voor het Vindicat gebouw voor een verrassingsactiviteit. We gingen naar een bierbrouwerij toe om iets te leren over het brouwen van bier en natuurlijk om wat verschillende Groningse speciaal biertjes te proeven. Wat is er gelachen om de ‘afgetrapte Dr. Martens’ van de eigenaar van de brouwerij die van die speciale steunschoenen bleek te hebben. Na de geslaagde activiteit hebben we nog een drankje gedaan bij ‘De drie gezusters’. Om vervolgens met z’n alle in een ander restaurantje een grote burger te gaan eten met extra veel friet.

Na het avondeten stond er nog een activiteit op het programma. Met de bus vertrokken we naar … een trampoline wereld!! Iedereen heeft in jaren niet meer zo hard gelachen als dat we daar hebben gedaan. Een voor een vielen er weer meiden naar beneden die probeerde een soort droge versie wipe-out /luchtkussen baan te doorlopen. Het meest gelachen hebben we toch wel om Lysienne. Die héél langzaam met haar benen in de lucht van die hoge muur afviel op de grond. We kwamen niet meer bij.

Met een heel tevreden gevoel en buikspierpijn van het lachen gingen we die avond een beetje op tijd naar bed. De volgende ochtend zat iedereen al weer vroeg in de trein terug zodat er die zondag nog wat gestudeerd kon worden. We hebben echt heel erg genoten dit weekend. Commissie bedankt!!

bottom of page